Wednesday, September 26, 2007

Πάμε γι' άλλα

Εδώ το μαγαζί έχει 35 επαγγελματίες που έχουν φτιάξει μια φήμη εδώ και χρόνια. Να κάτσεις εδώ να μάθεις…δε σου υπόσχομαι τίποτα, μάλλον θα στο πω καθαρά, πολύ δύσκολα θα σε πάρω, θέλει πάθος, ταλέντο και όρεξη για ψάξιμο. Θέλει και να την έχεις τη δουλειά, να την ξέρεις. Εδώ να κάτσεις για 1,2,5 μήνες δεν σου εγγυώμαι ότι θα σε πάρω κι αν σε πάρω μόνο part time, μιας και το budget του μαγαζιού δε σηκώνει πολλά έξοδα.

Κοίτα όμως και τους άλλους εδώ. Ο δίπλα μου είναι 20 χρόνια στο κουρμπέτι, ξέρει κόσμο, αυτή την στιγμή μιλάει από Φούρα μέχρι Ρέππα και όχι ψαρωτικά αλλά ψημένα, μέσα στα πράγματα. Για να φτάσεις τόσο ψηλά θέλει χρόνο πολύ. Και ταλέντο να έχεις δε φτάνει. Εδώ το να σαι ανασφάλιστος είναι φυσιολογικό γιατί δε με συμφέρει να σαι εδώ και ξαφνικά να μου φύγεις και να με παρατήσεις. Πρώτα χτίζεις το όνομά σου και μετά μπαίνει η φοτό σου στο φύλλο και όλοι σε ξέρουν. Τότε είσαι πια στέλεχος, τότε έχεις και 2 χιλιάρικα το μήνα. Αλλά για να φτάσεις εκεί θέλει πολλά που εσύ στην ηλικία σου και με τις σπουδές σου δε βλέπω να τα αντέχεις.

Φαντάσου τώρα, να βγεις στους δρόμους για 2-3 χρόνια και το μόνο που θα έχεις στο τέλος είναι ο βασικός και με άλλα στο μυαλό σου δηλαδή πως θα ανέβεις ιεραρχικά όταν είναι άλλοι πιο παλιοί από σένα. Είσαι λίγος σου λέω, μην ψάχνεις εκεί που δε θα βρεις αυτό που θέλεις γιατί τη γάμησες. Έφτασες σε μια ηλικία που είναι η ώρα να μπεις στην παραγωγή, είσαι έτοιμος, εδώ ούτε μισθό δε σου υπόσχομαι. Πήγαινε αλλού.

Το κειμενό σου έχει πολλά προβλήματα. Δεν είναι δημοσιογραφικό, δεν κάνεις ανάλυση, δε μιλάς στον αναγνώστη, είναι έτοιμες πληροφορίες που τις βρίσκω αυτή την στιγμή όπου θελήσω. Ναι, η τιμή του πετρελείου οφείλεται σε διεθνείς κερδοσκοπικές τάσεις και στα καρτέλ των εταιριών. Αυτό όμως δεν είναι κάτι που δεν το ξέρουμε. Δεν έκανες τις σωστές ερωτήσεις για να πάρεις τις απαντήσεις που θα σε οδηγήσουν σωστά. Για την ακρίβεια, το κείμενο είναι το τελευταίο που κοιτάζουμε.

No comments: