Friday, March 5, 2010

Τα νούμερα μας νοιάζουν τώρα...

Aναρωτιέμαι, γιατί η ΕΣΥ και η EUROSTAT δε τα βρίσκουν με "ανταλλαγή τεχνογνωσίας" ώστε να παρουσιάσουν πτώση του ελλείμματός μας; Αυτό θέλουν οι ευρωπαίοι να γίνει, αυτό θέλει να ακούσει και η αγορά. Ποιος θα τους πάρει χαμπάρι? Έτσι κι αλλιώς όλα τα στατιστικά νούμερα είναι μαγειρεμένα προς κάποιο σκοπό. Ας τον ακολουθήσουμε λοιπόν, τι περιμένουμε/νουν? Κάηκε τώρα η EUROSTAT για την ορθότητα των υπολογισμών μας, όταν διακυβεύεται ολόκληρο ευρώ? Σώστε το μωρέ, έλα που δε μπορείτε.
Οι μεταρρυθμίσεις που μας βάζουν ως προαπαιτούμενο για βοήθεια που δε ξέρουμε πως θα εκφραστεί είναι μόνο νομικό και πολιτικό τρικ. Στην πράξη ξέρουμε ότι δε θα έχουν κάποιο πρακτικό και μετρήσιμο αποτέλεσμα (πέρα από την θεωρητικά συνεπαγόμενη ύφεση της οικονομίας). Θα έχουν μόνο πολιτικό και αυτό συνίσταται στην δήλωση υπακοής μας στις θελήσεις των ηγεμόνων μας. Απλά δεν έχει ξεκαθαριστεί σαφώς ποιοί είναι αυτοί διότι είναι και εκείνοι στα μαχαίρια. Παγκόσμιες ανακατατάξεις του κεφαλαίου το λένε αυτό.
Κάπου διάβασα ότι η γερμανία ήθελε την κρίση μας για να πέσει η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου και να αυξηθούν οι εξαγωγές της. Αλλά την ήθελε μέχρι ένα βαθμό. Το πράγμα ξέφυγε γι΄αυτό ξεσπάνε τώρα.

No comments: